Vågnede 6:30 og var på vandet 8:30 – dejligt med en teltplads nær vandet. Morgenen gik med at krydse Nuryp Bugt og videre over til Hundested. Det var smukt stille sommervejr – og der var masser af mennesker på stranden i Hundested. Jeg lagde til og lånte toilettet og fik en god frokostpause i den dejlige feriestemning.

Videre gik det ud forbi Knud Rasmussens hus, hvor et grønlænderrul selvfølgelig er på sin plads – for at hylde den gamle polarfarer og for at markere at vi så tit hilser på ham ved Hvidøre. Hyggeligt at ro forbi hans rigtige hjem.

Et Knud Rasmussen rul

Der var masser af badende, motorbåde, jetski og kajakker videre langs kysten. En rigtig sommerlørdag. Der ligger sommerhuse hele vejen langs kysten og de stejle skrænter ned mod vandet er gennemskåret af lange trapper – hvert hus sin trappe.

Ved Tisvildeleje var det rigtig gang i den med live musik i telte og jeg skal komme efter dig. Jeg tog et hvil lidt nede af stranden, hvor der ikke var så mange mennesker – fandt senere ud af at det var en nudiststrand – der var i hvert tilfælde nogen der poserede længe i al deres brune rynkethed. Jeg valgte at ro videre.

Der er ikke mange primitive overnatningspladser på nordkysten, så jeg valgte at tjekke ind hos Rågeleje Camping. Det viste sig at de har en aftale med Skov- og Naturstyrelsen om at sejlere – og det er jeg i denne sammenhæng – overnatter gratis – fint! Stranden er dog lutter sten her, og der er dog lidt lang vej at gå fra stranden, så den er ikke så velegnet for kajakker igen – men nu er jeg her – og der er snart mad!!

Rungsted er ca 55 km væk – så i morgen aften en gang burde være muligt. Jeg glæder mig til at nå turens andet mål – HJEM!