Dagen startede paradoksalt nok med, at jeg var løbet tør for salt… Lidt grotesk efter at jeg havde brugt lang tid på at vaske saltflagerne af ansigtet aftenen før. Så min havregrød med hasselnødder, mandler og rosiner blev lidt vel fersk. Jeg fik pakket sammen og var på vandet kl 8:30. Det tager typisk 2.5 time fra jeg står op til jeg er på vandet, hvis jeg sover på en campingplads. Hvis det er et primitivt overnatningssted tager det 2 timer.

Blæsten fra i går havde lagt sig, men det var kun tilsyneladende. Efter et par timer tog den fat igen, og der stod ret konstant 5-6 m/s fra NØ – dvs modvind. Turen gik fredeligt ud omkring Wedellsborgs jorder, men ved Wedellsborg Hoved ramte blæsten mig. Krydsene over Tybrind og Føns Vig blev lidt seje. Jeg stoppede op og fik frokost og en lille lur ved en strand på Fønsskov-halvøen, der går langt ud i Lillebælt.

Bortset fra blæsten var det smukt vejr, solen skinnende fra en stort set skyfri himmel, og der var masser af sejlskibe på vandet. Det er anden dag uden kasket, men jeg fandt ud af, at min fleecehue er fin til at beskytte mod solen – det bliver ikke for varmt. Ser måske lidt sjovt ud at ro rundt med hue i 25′, men so be it.

Efter frokost gik turen ind i Fænø Sund ved Middelfart, et smukt lille stræde, hvor bøgen ikke bare spejler sig, men næsten vokser ude i bølgen blå. Der var en trafik uden lige, med masser af sejl- og motorbåde. Det var helt stressende – Langelandsbæltet var jo vand ved siden af dette. Og midt i hurlumhejet af skibe og mennesker, dukkede der pludselig 3-4 marsvin op. Helle havde sagt, at jeg ville se marsvin i Lillebælt, og det holdt stik – lidt sjovt, efter at have roet så mange timer for mig selv i stille vand, at det så er her, at jeg ser de første… Jeg glæder mig sådan til at se marsvin igen ved Helgenæs!

Fænø Sund

Turen under de to Lillebæltsbroer var flot – der var bølger, refleksbølger, vind og strøm, så Lille My dansede lystigt op og ned. Ved Strib krydsede jeg over bæltet til Fredericia og lagde ind ved Østerstranden og tog en pause og en stor is. Klokken var seks, så jeg fortsatte lidt længere nordpå – jeg blev næsten overhalet af en roer fra Fredericia Kajakklub og vi fulgtes lidt ad. Han fortalte mig, at der er shelters på Trelde Næs ved enden af Vejle fjord, tæt ved vandet – dem tager jeg – så kunne jeg vente med at krydse fjorden til næste dag. Det tog lidt tid at finde dem – der er to steder, jeg fandt kun det ene, med hjælp fra en naturvejleder herude. Der er lidt langt at gå fra vandet – så klokken blev halvti inden jeg havde fået installeret mig. Men nu er jeg her, og har fået chips, et glas vin og karryris med tun og majs – og livet føles ret godt, efter en flot, lang dag på vandet!


På vej mod den gamle Lillebæltsbro

Passage under den nye Lillebæltsbro