Dagen bød på to dilemmaer: at krydse, eller ikke krydse, og almindelig eller stor portion stegt flæsk med persillesovs.

Morgenen startede langsomt i shelteren ved Trelde Næs. Jeg havde et par kryds foran mig, så jeg tog våddragt på fra morgenstunden, selvom det så ud til at blive en varm dag. Første kryds var de 6 km over Vejle Fjord – ingen problemer her, det var stille og smukt i morgensolen. Jeg krydsede over til den fine lille herregård Rosenvold. I øvrigt endnu et godt eksempel på, hvorfor man skal opleve Danmark i en kajak; bygninger, parker og byer ser bare så flotte ud fra vandet – alt åbner sig jo mod vandet, men lukker sig ofte mod nysgerrige blikke fra land. Et andet eksempel var Hindsgavl ved Middelfart – sikke et syn at ro forbi der.


Kig ind i Vejle fjord fra Trelde Næs

Det gik videre ud langs Barritskov – en 10 km lang strækning, hvor der kun er skov og intet andet. Så flot – helt øde. Det er et sted, man kun kommer forbi på en langtur, så da jeg mødte en anden kajakroer, måtte det være en ligesindet – og ganske rigtigt, det var Søren Walter, der var ude og træne til sin Danmark Rundt tur i august. Vi fik en god snak om langture og hans planer. Han ror turen som en velgørenhedsevent – følg ham og hans kajak Olga på La Vida og Olga på Eventyr på facebook.

Ved Juelsminde var det slut med at være i læ af kysten; da jeg rundede pynten stod nordøstenvinden ind med 6 m/s, og der var godt med bølger – som om Kattegat bød velkommen hjem til Lille My med en rigtig fest. Vi morede os – men det sprøjtede godt og Lille My plaskede ned af bølgerne og ramte dalen med et dybt “thump” efter hver større bølge. Planen var at nå Endelave, men jeg krydsede først de 5 km over til As Hoved for at se, hvordan det gik. Ingen problemer – det blæste, men bølgerne stilnede af og det gik fint. Ved As Hoved så det dog lidt mere spændende ud videre over til Endelave. Jeg lagde mig i læ, tjekkede kurser, tider og vejrudsigt en ekstra gang. Det ville ikke blive værre end dette – tværtimod skulle vinden lægge sig lidt. Der var ingen steder at gå i land – klokken var fire, krydset ville tage to timer, så hvis jeg skulle over inden aften med sikkersmargin skulle det være nu. Jeg tjekkede mit sikkerhedsudstyr en ekstra gang og kastede mig ud i det. Det var ret skægt…. Bølgerne kom ind lige forfra, og så er det ikke svært at ro, det er bare at gynge med op og ned og udnytte tyngekraften på vej ned i dalene, så godt man kan. Men op og ned gik det. Efter 45 min stilnede vinden som forudsagt og resten af turen over var ret fredelig.

Der var godt gang i den ud for Juelsminde…

Jeg nåede Endelave lidt over seks som planlagt og gik i land ved campingpladsen ved havnen. Og sikke en lise efter den tur; et hyggeligt lille sted, med en kæmpe plæne til mit telt, og en fin lille cafe med lokalbrygget øl og stægt flæsk i rigelige mængder. Jeg fik et bad – og derefter en stor portion. Tak at der findes sådanne åndehuller!

Ahh… this must be heaven!

Jeg er nu godt 60 km fra Fuglsø og vi kan næsten dufte skrænterne på Helgenæs!! Planen er at krydse de 13 km til Samsø i morgen, hvor det er stille, og så nå så langt op af vestkysten som muligt. På søndag lover de 8-10-12 m/s fra kl 8 til 18, og det skal jeg ikke nyde noget af – så jeg tror jeg skal rigtig tidligt op søndag, og nyde turen til Helgenæs i solopgangen – det vil også være en perfekt måde at afslutte denne del af turen på. Jeg glæder mig SÅ meget til at gense Fuglsø Strand, min kajakhjemmebane nr. 1, og Helle og ungerne!