Dagens dilemma: skulle det være stempelkaffe fra Columbia eller Etiopien til morgenmad? Jeg har et par enkelte gode engangskaffe-poser med, til særlige lejligheder – og Marstal har stået som lidt af en milepæl for mig. Så det blev fejret. Efter morgenmad gik jeg langs havnen til søfartsmuseet, og kiggede på byens historie og smagte på vidunderlige ord som Brig, Bramsejlskonnert, Galease og Slup. Det er meget fascinerende, så stor en rolle den lille by har spillet i dansk søfartshistorie. Marstal sad f.eks. solidt på handelsruten til Newfoundland og videre til Spanien med 110 Marstal-skonnerter, der sejlede på ruten omkring 1920. Byens kirke bar også præg af søfartens betydning; det er den første kirke, jeg har set, der har en coaster hængende som modelskib – sammen med seks fine sejlskibe. Og minsandten om der ikke også var en cafe, hvor jeg kunne få lidt proteiner.

Jeg mødte to kajakroere fra Kerteminde ved kajakklubben, hvor jeg havde slået mit telt op – det var meget hyggeligt, det er de første andre, jeg har mødt.

Efter frokost pakkede jeg Lille My og tog den op i gennem øhavet i mod Avernakø, hvor min romakker Nenia og jeg havde aftalt at mødes. De blæste lidt mere end de 2-4 m/s, som var forudsagt, så det var en lidt hård tur, men faktisk også fedt at mærke, at det, der ville have været en meget stor mundfuld for en uge siden, nu blot var lidt hårdt. Det er fantastisk at mærke, hvordan grænserne hele tiden flyttes, både fysisk, teknisk og psykisk.

Nordbøje i farvandet syd for Fyn

Nenia havde fundet en fin teltplads på Avernakø, så aftenen stod på gensynsglæde og sørøverhistorier fra de syv have.