Det har været en stille dag på et stille sted. De er begyndt at kende mig i “byen” allerede; ham der kajakroeren, der skal ro til Mols – og så ryster de lidt på hovedet. Jeg fortalte begejstret om de sæler, jeg havde set til nogle lokale – de var ikke imponerede, de HADER sæler, der tømmer deres net for fisk. Jeg fik også hilst på den mand, der har de skotske højlandskvæg bag mit telt. Han talte til sine køer på samme måde som mange hundeejere taler til deres hunde – “når står du der og gemmer dig Bulder, kom så dasse hen til farmand, ja så kom da” – til en kvie på 600 kg, simpelthen så hyggeligt 🙂

Jeg tog en lille tur over til Jungshoved Kirke, der ligger 3 kms rotur herfra. Den ligger virkelig flot – det er altså der, man skal giftes, hvis man ikke kan vælge Aarhus Domkirke. Den ligger ved en borgruin, helt ned til vandet – Bøgestrømmen på den ene side og et lille nor til den anden. Borgen havde stor betydning i middelalderen, hvor den bl.a. befæstede Valdemar Atterdags magt over Østersøen. Selve kirken knyttede på sjov vis bånd i mellem 3 ting, der fylder i mit liv – man kunne sejle lige til kirkegården i kajak, selvfølgelig. Altertavlen og døbefonden er udført af Thorvaldsen, der jo også har udsmykket Københavns Domkirke, hvor vi laver Messias, hvert år i december. Der stod endda at et af motiverne fra døbefonden også findes på døbefonden i Helligaandskirken i Kbh, hvor vi også tit holder koncerter. Så jeg sendte en kærlig tanke til Akademisk Orkester og Kor. Og endelig – minsandten om lysekronerne med ørnevinger ikke var skænket af H.C. Hagedorn – en af grundlæggerne af Nordisk Insulinlaboratorium og opfinder af en langtidsvirkende insulin, der produceres af Novo Nordisk den dag i dag. Så der blev lige sendt en kærlig tanke hjem til Bagsværd også – og tak for kommentaren. Kirken og borgruinen er bestemt et besøg værd, hvis man er i nærheden.
Jungshoved kirke set fra noret

Og så er der ellers bare fugleliv her – masser at gæs, knopsvaner, lappedykkere – og sågar en havørn så jeg i dag, en flyvende dør, så flot. Så når armen nu skulle strejke, så var det ikke det værste sted – det går i øvrigt bedre med den end i går aftes, så den skal bare have tid. Prøver at få lidt massage i morgen og så må det briste eller bære.