Dagen startede langsomt – havnen var helt stille, selvom jeg havde udsigt til Rådhustårnet under min morgenmad. Det er dejligt, der endnu findes små lommer af den slags midt i alle havnens moderne og tjekkede byggerier. Kl. 9 var jeg ved at være klar. Dagens første læring: Lad være med at sjuske når man pakker sin kajak – tingene KAN ikke være der, hvis de ikke ligger ordentligt! Dagens anden læring: Lad være med at tage varme uldlag på før man HAR båret alting ned og pakket!

Strømmen ved sluseholmen gik den forkerte vej – det havde jeg ikke fået tjekket og har også roet imod den før sammen med Henrik og Nenia, så jeg tænkte ikke så meget over det – men den var umulig at komme op ad i dag. Prøvede to gange i min tungtlastede kajak og besluttede så, at der var bedre måder at bruge kræfterne på. Men heldigvis blev slusen åbnet bare for mig og Lille my af den venlige slusemand. Sjovt at prøve – og jeg sendte en kærlig tanke til Henrik og alt hans bøvl med sluserne på Göta kanalen sidste sommer, hvor de ikke ville have kajakker med.

Slusen ved Sluseholmen

Det var stille og diset og jeg nød turen – ud under motorvejen, forbi kraftværket ved Avedøre og så ellers bare langs kysten i Køge bugt. Jeg gik i land ved Mosede Havn ved Greve, hvor Dan, Christian og Cecilie hentede mig, så jeg kunne nå at få pakket ud og få et bad inden Christians studenterfest om aftenen. Meget hyggeligt!


Avedøreværket

Nu ligger jeg i mit telt og glæder mig til morgendagens tur til Stevns Klint i det stille vejr, de har lovet. Min søster Britta mener, at jeg skal køres tilbage til Greve i morgen og sættes i der igen – men jeg har forklaret hende at min tur mere er som Tour de France – og 3. etape starter altså i Køge!