Jeg ligger i mit telt i skovkanten og kigger ud over vandet i mod Møn i det fjerne, lytter til de sidste regndråber på teltet. Her er ret dejligt! Krop og sjæl har det godt efter 46 fine km rundt om Stevns Klint, 8.5 time i kajakken uden at være på land, bare for at prøve det. Det var fint. Jeg lagde ud fra Køges Kano og Kajakklub sammen med deres søndagsroere, det var meget hyggeligt. Det fortalte at sidst de havde set en Empower var for et par uger siden, hvor Fylkier var overnattet der på sin vej Danmark Rundt – lidt sjovt.

Det var blikstille og let diset, og havet var som fortryllet. Der var ingen horisont – himmel og hav glad sammen – og helt stille. Det vi kalder en Truman himmel, efter den scene i The Truman Show, hvor vores helt i blikstille vejr sejler lige lukt ind i horisonten, der i virkeligheden bare er et synsbedrag. Det var ret magisk – pludselig havde jeg fornemmelsen af at kunne falde i søvn mens jeg roede… Gad vide om man kan rulle i søvne?


Truman-himmel i Køge Bugt


Blikstille – bogstaveligt talt.

Turen rundt om Stevns Klint var meget fin – der var næsten ikke et øje nogen steder, og jeg havde det hele for mig selv. Så en ilder inde på stranden da jeg spiste frokost. Det var flot at runde Højerup Kirke der ligger på kanten af skrænten og delvist er styrtet ned, og sjovt ro forbi Stevnsfortets gamle anløbsmole – en betonmole og et sort hul ind i klinten – lignede noget fra Navarones Kanoner.

Frokost på vandet
Gammel anløbsmole ved Stevnsfortet

Nu vil jeg lave mig en gang bøf stroganoff – og glæder mig både til at spise den og lette kajakken for 560g 🙂