Det er aftenen før – jeg har haft sidste arbejdsdag inden sommeren, der er styr på paklisten, planerne, familien – i morgen tidlig går det løs med min sommertur rundt i Danmark!

En tur, der startede som en drøm om at erobre det rød-hvide bånd sammen med min romakker Nenia, men som landede på en mere familievenlig løsning, hvor jeg tager på en kortere tur og støder til Helle og vores 3 børn undervejs og holder ferie med dem i vores sommerhus.

Den overordnede plan er at ro til sommerhuset, der ligger ved Fuglsø Strand i Ebeltoft Vig. Jeg tager den nærmeste omvej syd om Sjælland og Fyn og op langs den jyske østkyst. Måske et smut ned omkring Als og Flensborg fjord, tror der er meget smukt og vil gerne opleve det. Jeg tager sikkert via Samsø til Mols – det afhænger af vejr og vind.

Hvis jeg føler mig klar til det, og der er en dag med stabilt og stille vejr, er det en gammel drøm at krydse fra Djursland til Sjællands Odde på hjemvejen. Det er et kryds på 30 km i befærdet farvand – det er ikke for børn og kræver god planlægning – men det kunne være fantastisk at prøve. Vi får se. Ellers er der altid Mols-Linien 😉

Det er første gang jeg tager afsted på en længere tur på denne måde – og jeg kan ikke helt forestille mig, hvordan det bliver. Jeg håber at kroppen kan holde til det og er spændt på at være alene med mig selv og mine tanker så længe. Bliver jeg noget så ensom og trist efter 3 dages rough-camping i regnvejr – eller finder jeg fred og mening med det hele ved at overvære solopgange og marsvin, der stille blæser i vandoverfladen? Jeg håber det sidste – og glæder mig til at prøve kræfter med turen og opleve naturen og dyrelivet i det såkaldte udkantsdanmark, hvor der er så smukt.

Jeg har godt 2 uger – plus nogle afslapningsdage i sommerhuset. Første etape går til Køge, hvor min nevø Christian holder studenterfest på lørdag! Vi ses!